11 Ocak 2011 Salı

"Gulfstream"


hüseyin ustanın asker gibi durduğuna bakmayın.iki ay önce hızarda bilek zarar gördü ve başarılı bir ameliyattan sonra sinirler dikildi.parmaklar yeni çalışmaya başladı.robotsu duruş ondan.
ara ara soğuk yüzünü gösterse de burası hala yazdan kalma günleri yaşıyor.abimgilin hızarında odunlar bile satılmaya başlamadı.geçen gün ormancı ömer abiye kışın önüne belediyeye söylesen de şu yolu bir açtırsak dedim.hoca kışın önü mü kaldı?kara kış bitti.kış yarı oldu dedi.
evet kış yarı olsa da havalar hala sıcak.arılar polen taşıyorlar.



iç anadoluda, doğuda kar kış resimlerini görünce buralar çok sıcak.




arılarımız manzaralı bir şekilde kanal boyunca sıralanmış olarak duruyor.hani coğrafyada öğrendiğimiz "Gulfstream" sıcak su akıntısı vardır okyanusta.sanki o akıntı buralara ulaşmış gibi.


arılar:sağlık kaynağımız.bal, arı sütü, polen. akla gelen ilk ürünler.arıcılığa başlamadan önce erdoğan büyükkocadan teneke teneke bal alıp tükettik.işte o sene soğuk algınlığı, nezle ve gripten kurtulamayan ben hastalık nedir görmeden kışı çıktım.arıcılığa başladıktan sonra da günde üç öğün bal yiyorum.balın kesmemesi için yoğurtla yiyorum.Allah herkese sağlık, sıhhat, afiyet ve iman nasip eylesin.

6 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Öncelikle kaza geçiren arkadaşımıza geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi iletiyorum.Mevsim olarak yurdumuzun çoğu bölgesi aynı özellikleri yaşıyor,inşallah sonu hayırlı olur.Sorunsuz bir kış sezonu ve verimli yaz sezonu diliyor saygılar sunuyorum.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun, İnşallah en kısa zamanda iyileşir.
Kovanlarınız çok güzel.
Saygılar

Unknown dedi ki...

bayağı iyileşmiş görünüyor ilk buluşmamızda bahsettiğin arıcı arkadaş olmalı,parmaklarını yeniden oynatabilmesdine çok sevindim tekrar geçmiş olsun,bu arada bu sene bal ile besleme yapma istersen zira çam balı çok da faydalı değil dizanteriye sebep olabilir(miş.)
hocam haftasonu ortaköye geçebiliriz görüşmek dileği ile

itayah dedi ki...

Arıcılık mı önde abşap ev yapımımı ?Fethiye insanı gerçekden sağlığını iyi düşünüyor.Bir kaç yıl önceki bir ziyaretimde gezdiğim evlerin odalarının ağaç kaplamalarını çok beğenmiştim.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.

Abdullah Nazlı dedi ki...

marangozun oğlu,devlet memuru,iki senelik arıcıyım Hayati Bey.