31 Temmuz 2010 Cumartesi

bahçemizden sebzeler

tazecik mor patlıcanlarımız.
bahçemdeki sebzelere sadece hayvan gübresi verdim ve belli gelişimler elde ettim.hele hele tavuk gübresi müthiş etkili.


internette patates fazla sulanmaz bilgisini okumuştum ve ben de fazla sulamadım.fazla büyümediler.yanlışlıkla fazla su alanlar irileşmişti.sadece internetten öğrenilen bilgilerle arıcılık da yapılamaz.ehil bir ustayla beraber arıcılığı geliştirmekte fayda var.

daha yakın bir zamana kadar karpuzun çekirdeklerini alırdık saklardık ve ertesi sene atardık toprağa. yeni ürünlerimizi alırdık.





gazete kağıtlarına sarılı domates, biber, salatalık tohumları raflarda durardı.bu tohum biriktirme işine yeniden başlamalı.çevremizde bulabildiğimiz kısır olmayan tohumları biriktirmeliyiz.tohum tekeli oluşturuluyor.yakın zamanda böyle giderse yetişebilen kayısı çekirdeği bile bulamayabiliriz.
tarım bakanlığı tohum bankası oluşturuyormuş.inşallah faydalı olur.
elle bölünen kırağılı mor domatesler tadından yenmezdi. duyduğumuz kadarıyla domateslere hamamböceği geni enjekte ediliyormuş.gerçekten çok sağlam oluyor.ancak lastik top gibi olan domatesler bazen bıçakla zor kesiliyor.


çok sağlam ürettiğimiz bu domatesler nedense bu sene kelebeklere yenildi.evet seralara giren kelebekleri ilaçlarla öldüremiyorlar.kanser çok arttı lafını hep duyarız.yediklerimize dikkat etmeliyiz.
velhasıl şehirleşme,tarım politikaları, besin kontrolleri... üzerinde durmamız gereken konular.
herkese sağlıklı, dolu dolu bir hayat dilekleriyle...





2 yorum:

murat (erkan) dedi ki...

abi çok güzel ürünler yetiştirmişsin ,insanın kendi ürettiği ürünleri koparıp yemesi çok güzel bişey

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

blog hayırlı olsun