3 Şubat 2012 Cuma

arı evi, insan evi



arılar birçok bakımdan insanlardan üstün. insanlar olarak onların yaptıklarının hepsini çözebilmiş değiliz. petek örüşünü, bal yapışını, yön bulmasını, arı sütünün kimyasını...

diğer üstünlüklerinden birisi de onların ahşap evlerde yazlayıp kışlamaları.

her ne kadar avni haliloğlu termokovan reklamı yapsa da ahşap hala bir numara.

avni bey bereket tv de termokovan reklamı yapıyor.ayrıca arıcılığı da sadece bulunduğu yere göre yapıyor.diyor ki: "kışın arıya kek vermeyin.kek verince arı dışarıda nektar aramaya gider, boş yere yorulur ve verdiğiniz kek boşa gider."

ancak akdenizde arıların yılın oniki ayı çalıştığını gözardı ediyor.şu an bizim arılar finikede ve arılar nektar bulup getiriyor.

arıcılık bilgileri verilirken bölgelere göre ayrım yapılsa iyi olur.

bereket tv de yayınlanan bir programda fuar alanında muğlalı bir arıcı dile getirdi. arıcılık faaliyetleri verilirken muğlayı gözardı ettiklerin yeterince muğladan bahsetmediklerini, kışın tüm türkiyenin arısının kışlamak için akdenize geldiğini söyledi.

geçen hafta bereket tv fethiye de çekimdelermiş.demek ki uyarılar fayda ediyor.

bu resimler nazlı ahşap ın kabak koyundaki yaptığı tarzan evidir.


Posted by Picasa

3 yorum:

can istanbullu dedi ki...

Bal çok güzel, ama bu güzelliğide mahvettik. Kimseye güvenilmiyor. Uzmanlar sizsiniz..Kolay gelsin

Unknown dedi ki...

s.a değerli arıcı dostum öncelikle bu güzel resimli paylaşımın için çok teşekkür ederim.ahşap kovan düşüncene %100 katılıyorum çok da doğru düşünmüşün fakat ülkemizin neresinde olursak olalım kek konusu paplaşımına katılmıyorum sebebi her canlı varlık gibi arıların dahada ileri gidersek ana arının da belli bir dönem istirahata ihtiyacı vardır. kek vermekle ne oluyor koloniye dışardan getiri olduğu hissi vererek ananın devamli yumurta attırmaya zorlanmaktadır böylece 1,5-2 yıl görev yapması gereken ana arının verimlilik vaktini 1 yılın da altına indirilmekte bundan ziyade gece ısılarının tahminimce 8-9 derecenin altına indiğini düşünürsek o koloni keki işlemek üzere gündüz getirmiş olduğu su koloni için ne büyük zarar olduğunu düşünmek bile istemem koloninin kışın ana arı kendi süt ihtiyacını karşılamak üzere salkımın orta kısmında bir avuç içi kadar yavru alanı bulundurmakta sebebi ise arı sütünün kalitelisini 6-12 günlük arılar sağlayabilmekeler siz bu alani genele yayınca koloninin salkım yaptığı durumda hertürlü hastalığa davetiye çıkarmış olmaktasınız .selam ve dua ile allaha emanet olun.

Abdullah Nazlı dedi ki...

sayın kadıoğlu akdeniz bölgesinde arıların salkım oluşturmadığını düşünürsek pek problem yok demektir.zaten az çok her zaman dışarıda bir şeyler bulduğunu söyleyebilirim.sayın can uzmanlık kolay bir titr olmasa gerektir.