6 Temmuz 2011 Çarşamba

mancanın kaymağı...



burdur bucaktan burdur karamanlıya götürdük arıları.(mancaya).işlerin sıkışıklığından arıları koyduktan sonra 4-5 gün geçince arı kontrolüne gidildi.arıların coştuğu bir zamana geldiği için 4-5 gün uzun bir süre sayılıyor.
arılar çeşit çeşit çiçeklerden bal getiriyor.burada iki çeşit anason var.sarı anasondan daha uzun süre nektar geliyor.bir çok yerde anason balı çok kısa sürer.burada bitki çeşitliliğinden dolayı akım devam ediyor.kimyon, afyon bizim oralarda olmayan ekilen bitkiler olarak karşımıza çıkıyor.


arı hem petek örüyor hem bal getiriyor.çıtayı kaldırınca şıpır şıpır bal dökülüyor.










hüseyinle beraber 100 arının bakımını 2 günde bitirdik.kat aralarına ızgara atılarak üst katlar bala hazırlandı.inşallah bu sezon petek bal isteyenler de memnun edilecek.





karamanlıdan korkuteline giden yola girince yol kenarında kilometrelerce kiraz ve vişne ağaçları var. isteyenin istediği kadar yemesi serbestmiş.






2 yorum:

Unknown dedi ki...

Maaşallah...
Hocam sayfanı her açtığımda bir kez ayeti okumadan geçmiyorum .Allah razı olsun.Arıların iyi ve balın da olması mutlu etti, sizlerin adına sevindim .Kenndi adıma ise ...Gelecek yıla elaman lazım mı yanınıza? :))

Abdullah Nazlı dedi ki...

abdullah kardeş bizim hüseyin ustayla şimdi telefonla görüştük.ramazan gelmeden arıları süzmemiz lazım dedim.o da ne ramazanı üç beş güne tenekeleri hazırla dedi.inşallah sizi de aramızda görürüz.