22 Şubat 2011 Salı

seydiler kilimi

aile hekimliği başladı ve bizim hayatımız da değişti bir aydır.hanım aile hekimliğinde işe başladı sekide.biz de bir aydır kemer seki arasında gidip geliyoruz.aile hekimliği özel sektör gibi.doktor devletten sağlık ocağını kiralıyor.hatta sağlık ocağı içindeki eşyaları devletten satın alıyor ve belli bir bütçe ile sağlık işlerini devam ettiriyor.bulunduğunuz il ilçe içinde istediğiniz doktoru seçebiliyorsunuz.köydeysen komşu köydeki doktoru seçebilirsin.
arılara daha az vakit ayırabiliyoruz.en son ziyarette iyi kovanların yanında ruşetteki zayıf arıların söndüğünü gördük.geçen sezonun kötü geçmesinin devamı bunlar.inşallah mart gibi finikeye gidip açılır arılar.

kemer, seydiler, seki eskiden bir muhtar tarafından idare edilirmiş.hatta bizim kemerde hiç ev yokmuş.seydiler seki arasında gidip gelirmiş insanlar.


seki eczanesi ilk olarak sekiye açılıyor.sekide 4-5 sene devam ettikten sonra fethiyeye açılıyor.adını vergi şampiyonu olarak duyurdu uzun süre.



uğur ustanın el emeği göz nuru kendini gösteriyor.




abimgil fethiyedeki seki eczanesinin işlerini yaptı.bazıları ahşap görünümlü plastik yaptırır kapısını dolabını. bunlar da plastik görünümlü ahşap dolaplar. kestane ağacından yapılan dolaplar gayet güzel oldu.nazlı ahşaba da bu yakışır zaten.