tam bizim yayla işleri başladı.
o sırada blogspot adresleri yasaklandı.
internetten biraz uzak kaldık.
fotoğrafsız yaptıklarımızı anlatacağız.
tussuz yemek gibi de olsa yazıp çizeceğiz.
arıları finike turunçovaya götürdük.
hüseyinle bizim arılar güçsüzdü.
hüseyinle bizim arılar güçsüzdü.
verilen şerbetleri bile bitiremeyen arılar vardı.
ancak hayri amcanın arıları çamdan
sonra pürene girdiği için canavar gibiydi.
ancak şu aralar epey toparlandılar.
şekersiz bal tabirimiz çok tepki çekmişti.
şerbet olarak bal veriyordum.
artık hüseyingille beraber arıları
birleştirdik. ikinci iş olarak arıcılık
yaptığımız için arılardan bazen uzak kalıyoruz.
besleme olarak bal verilip yarı organik
bal üretimi hayallerimizi biraz daha
ileriye ötelememiz gerekti.
geçen hafta portakal balı süzdük. toplam 30 teneke bal
süzüldü. bizim hisseye 1 teneke bal düştü. havaların yağışlı
geçmesi sebebiyle geçen seneye göre az bal oldu.arı yavruya
geçmesi sebebiyle geçen seneye göre az bal oldu.arı yavruya
gitti. bu da kötü birşey değil.
şimdi de arıları elma çiçeğine götürdük.
herkese iyi arıcılık dilerim.
1 yorum:
"Sahte balı tadına,rengine,kokusuna bakarak anlamak maalesef mümkün değildir. Sahte balı anlamanın tek yolu analiz etmek. Arkadaşlar marka olmanın bir bedeli var. Bu nedenle sadece bildiğiniz marka balları alın... Birde reklam filmi var şu aralar tv de dönüyor. Nasılda sahte bal konusuna değinmiş?
"
Yorum Gönder